Black Sea Oil& Gas a terminat miercuri noapte lucrările la conducta de 1,5 km de traversare subterană a plajei de la Vadu, aceasta fiind prima lucrare de acest gen din România, a anunţat la videoonferinţa Profit Energy.forum - Energia post-Coronavirus, Mark Beacom, CEO-ul BSOG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului BSOG, operaţiunea a fost realizată onshore de către un antreprenor român de foraj, Cala, şi a fost recepţionată în larg de mai multe de nave româneşti deţinute de Grup Servicii Petroliere (GSP), inclusiv BigfootF1 şi Olivia.

Beacom susţine că această operaţiune, precum şi toate lucrările care au fost efectuate în timpul stării de urgenţă la şantierul naval Agigea, baza Midia şi şantierul de construcţie din Vadu demonstrează în mod clar că şi în contextul pandemiei Covid-19, cu regimuri stricte, aceste operaţiuni pot continua cu succes chiar şi atunci când economiile ţărilor din timpul pandemiei sunt în cădere liberă.

“Este clar că nu pandemia Covid-19 este un obstacol în calea investiţiilor din din Marea Neagră, ci reglementarea şi legislaţia”, afirmă Beacom. Potrivit şefului BSOG, în Marea Neagră ar exista resurse de 140 milioane de metri cubi, care au au nevoie doar de o decizie de investiţie pentru a fi exploatate.

BSOG a continuat proiectul său presupunând că actele legislative adoptate în 2018, impozitul suplimentar offshore şi OUG 114, vor fi revocate în totalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.