Ministerul Economiei şi Energiei a elaborat un proiect de modificare a legii offshore menit să deblocheze investiţiile din Marea Neagră, care va fi pus pe masa Parlamentului imediat după alegeri, a anunţat, în cadrul Profit Energy.forum - Energia post-Coronavirus, secretarul de stat Niculae Havrileţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 “Am avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii industriei din Marea Neagră, în care am punctat elementele restrictive care se găsesc în legea offshore. Imediat după alegeri, ministerul va pune în faţa parlamentului un nou proiect”, a afirmat Havrileţ.

Acesta a precizat că draftul va fi publicat înainte de alegeri, însă că se va aştepta instalarea noului Parlament pentru că “actuala lege offshore a fost votată de actualul Parlament şi este foarte greu de crezut că acelaşi parlament va vota o modificare a propriului act normativ”.

“Avem un draft pregătit, cu excepţia părţii referitoare la redevenţe, care depinde de legea petrolului”, a declarat secretarul de stat.

În opinia sa, statul român ar trebui să ia în calcul nu numai beneficiile, estimate la peste 30 de miliarde de euro pe următorii 25 de ani, potrivit unui studiu Deloitte, dar şi competiţia în Marea Neagră cu Turcia, iar cât de curând şi cu Ucraina.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.