Companiile de curierat fac bilanţul ultimului Black Friday şi anunţă livrări record, weekend-ul care a urmat Black Friday consemnând cel mai mare număr de livrări din acest an, creşterile de volume fiind spectaculoase: un număr dublu de colete faţă de o zi normală, o creştere de peste 10% faţă de cea mai aglomerată perioadă din lockdown (aprilie-mai) şi de 30% faţă de perioada Black Friday de anul trecut, anunţă DPD România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plata cu cardul la curier a fost cu 25% mai utilizată faţă de luna precedentă, în vreme ce modalitatea de plată cu cardul online a fost preferată în cazul a 45% din numărul total de comenzi. De asemenea, reprezentanţii companiei de curierat anunţă o creştere cu 81% faţă de precedentul Black Friday a livrărilor în dpdBox, lockerele celor de la DPD România

Home & Deco, jucăriile şi articolele pentru copii sunt categoriile de produse aflate în topul livrărilor. Urmează produsele cosmetice şi fashion, cărţile şi articolele sportive. În topul livrărilor s-au mai aflat electronicele, produsele de birotică şi de bricolaj.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai activi e-shopperi din România, cele mai multe colete au fost livrate în Bucureşti (23,57%), Cluj-Napoca (4,80%), Timişoara (4,57%), Constanţa (3,76%), Braşov (3,27%) şi Iaşi (3,10%). DPD România a efectuat de asemenea un număr important de livrări în Ploieşti (2,55%), Craiova (2,45%), Oradea (2,39%) şi Arad (2,21%).

Firmele de curierat spun că se aşteaptă la noi creşteri ale valuri de livrări, pentru că urmează o perioadă aglomerat în ceea ce priveşte cumpărăturile online: ziua de Black Friday din majoritatea ţărlor europene, care va fi în 27 noiembrie, şi Sărbătorile de iarnă.

„Ştim din alţi ani că există foarte mulţi români care sunt atenţi la ofertele de Black Friday ale magazinelor online din Europa. Suntem pregătiţi pentru acest lucru şi ne aşteptăm ca la Black Friday Internaţional să înregistrăm creşteri de aproximativ 40% la expedierile din Europa spre România”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Compania de curierat DPD România face parte din DPDgroup, lider european în livrările rutiere, şi este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.800 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 15 milioane de colete livrate anual. DPD efectuează livrări la cele mai mici preţuri în toate ţările Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.