Compania Farmec din Cluj-Napoca anunţă că a urgentat începerea producţiei de dezinfectanţi şi a trimis spre avizare produse pentru mâini şi suprafeţe. Până la primirea documentelor necesare, compania face eforturi pentru achiziţionarea de materie primă – alcool etilic, disponibil în cantităţi foarte mici în ţară. De asemenea, se lucrează intens pentru identificarea şi achiziţia de ambalaje. Între timp, compania produce, la capacitate maximă, două dezinfectante pentru mâini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul crizei cauzate de noul Coronavirus, compania Farmec a urgentat începerea producţiei unor dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Conform Regulamentului (UE) privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, procesul de avizare a dezinfectanţilor noi impune efectuarea unor teste de eficienţă virucidă, fungicidă, bactericidă. Până la declararea stării de urgenţă, astfel de teste se puteau efectua doar în laboratoare autorizate externe, iar durata lor era de circa 45 de zile. Pentru grăbirea procesului de avizare, Farmec a solicitat ajutorul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Ministerul Economiei, încă de la început, a răspuns prompt şi s-a implicat pentru a grăbi demararea producţiei de dezinfectanţi”, a transmis, vineri Farmec Cluj.

În Ordonanţa Militară nr. 4 din 29.03.2020 a fost autorizat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino „pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor şi dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii, precum şi pentru tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor.”

Compania Farmec a trimis în data de 30.03.2020 mostre pentru dezinfectanţi la Institutul Cantacuzino şi a primit asigurările că avizele vor fi emise în decurs de câteva zile.

”Între timp, la nivelul companiei se întreprind toate eforturile pentru planificarea şi asigurarea materiei prime necesare, în special a alcoolului etilic, care este disponibil în cantităţi foarte mici în ţară, depinzând de producătorii locali autorizaţi. De asemenea, pentru a putea începe producţia în cel mai scurt timp posibil, se lucrează intens pentru identificarea şi achiziţia de ambalaje. Este nevoie de o colaborare eficientă între producător – adică Farmec -, furnizori şi autorităţi, pentru fabricarea cât mai rapidă a acestor biocizi de maximă necesitate pentru populaţie şi instituţiile din România, iar noi apreciem implicarea şi suportul oferit de ministere, dar şi de ceilalţi parteneri de care depinde producţia”, a mai transmis compania.

Farmec Cluj anunţă că se lucrează la capacitate maximă pentru producerea unor igienizante pentru mâini.

”Lucrăm la capacitate maximă pentru a acoperi cererea de pe piaţă, de aceea, până la startul producţiei de biocide, am început să fabricăm două igienizante pentru mâini, pe care le livrăm deja de două săptămâni către instituţii şi companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19”, a mai transmis compania.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.