Casa Noastră, producătorul uşilor şi ferestrelor QFort şi unul dintre cei mai mari producători de soluţii de tâmplărie termoizolantă din Europa Centrală şi de Est, investeşte peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în judeţul Dolj. În noua unitate de producţie vor lucra peste 200 de angajaţi. Compania obţine un ajutor de stat de peste 9 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Casa Noastră, producătorul uşilor şi ferestrelor QFort şi unul dintre cei mai mari producători de soluţii de tâmplărie termoizolantă din Europa Centrală şi de Est, investeşte peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în judeţul Dolj. Noua unitate de producţie face parte dintr-un plan de investiţii mai amplu, ce vizează extinderea activităţii pe segmentul profilelor din aluminiu, valoarea totală a investiţiei depăşind 20 milioane de euro. Pentru acest proiect, Casa Noastră a apelat la un ajutor de stat destinat investiţiilor, reglementat de HG 807/2014, în valoare de peste 9 milioane euro, gestionat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanţări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari companii de consultanţă de profil din România”, anunţă REI.

Acordul de finanţare pentru ajutorul de stat a fost obţinut de Casa Noastră - QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investiţiile în dezvoltarea halei şi achiziţia echipamentelor, fabrica urmând să îşi înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producţia s-a realizat doar parţial.

Situată în localitatea Pieleşti din judeţul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producţie, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să realizăm această investiţie şi să ne atingem obiectivul de a livra pe piaţă o gamă de produse complementară, prin producţia de profile din aluminiu la nivel local, pentru care am observat o cerere tot mai mare în ultimii ani. Investiţia, realizată şi cu aportul unui ajutor de stat de circa 45% din valoarea totală a proiectului, ne va ajuta să ne poziţionăm mult mai bine oferta de produse atât pe plan local, cât şi la export, acolo unde suntem prezenţi cu o parte importantă din producţia noastră, pe pieţe precum Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia sau Spania”, a declarat Ştefan Cherciu, proprietarul Casa Noastră - QFort.

Potrivit datelor furnizate REI de către Neomar Consulting, companie specializată în elaborarea de studii de specialitate pe piaţa materialelor de construcţii, piaţa de tâmplărie termoizolantă s-a ridicat la peste 900 milioane euro în 2021, fiind într-un trend continuu de creştere, 80% din vânzări reprezentând profilele PVC, în timp ce 20% - tâmplărie de aluminiu.

REI, grup de companii specializat în servicii de consultanţă pentru atragerea de finanţări nerambursabile, cu peste 1.000 de proiecte intermediate, o echipă de peste 80 de specialişti în 13 birouri la nivel naţional, a depus, în ultimii ani, proiecte ce au totalizat peste 200 de milioane euro, investiţii prin intermediul Schemei de finanţare reglementată de HG 807/2014.

„Companiile din domeniul producţiei de materiale de construcţii au fost printre cele mai active în investiţii în ultimii ani, în special cele din domeniul tâmplăriei termoizolante, cu un apetit foarte ridicat pentru dezvoltare. Piaţa de tâmplărie a cunoscut o creştere mult peste nivelul pieţei de construcţii, datorată consumului în creştere, a construcţiilor noi, dar şi renovărilor, unde tot mai multe companii au apelat la sprijinul nerambursabil pentru proiectele de investiţii”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Din totalul celor peste 200 milioane de euro investiţii realizate prin ajutor de stat în portofoliul REI, circa 30% a fost reprezentat de proiectele companiilor specializate în producţia de tâmplărie termoizolantă.

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022, singura măsură de sprijin cu componentă de investiţii disponibilă în prezent pentru companii are un bugetul disponibil de peste 300 milioane euro.

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022 este singura măsură de finanţare cu sprijin nerambursabil destinată investiţiilor, care se adresează atât companiilor la început de drum (start-up), microîntreprinderilor, IMM, dar şi companiilor mari, indiferent că sunt afaceri antreprenoriale sau multinaţionale. Sesiunea de finanţare este deja deschisă, proiectele se pot depune în mod continuu, iar proiectele se pot depune până cel târziu pe 16 decembrie 2022.

Cu un buget multianual de 300 milioane euro, pentru 2022 şi 2023, schema vizează în mod particular susţinerea pentru industriile prelucrătoare (producţie) şi Construcţii şi facilitează sprijin nerambursabil de până la 80% pentru investiţii de minimum 3 milioane euro. Apelul s-a deschis pe 1 noiembrie şi va fi deschis până pe 16 decembrie.

„Mediul de afaceri a aşteptat cu mare interes lansarea acestei noi Scheme de finanţare. Avem peste 20 de proiecte în lucru pe această nouă măsură de finanţare. Companiile solicită sprijin pentru construirea de hale şi achiziţia de echipamente, iar valoarea totală a proiectelor depăşeşte 300 milioane euro”, a adăugat Roxana Mircea.

19 judeţe ale României beneficiază din acest an de sprijin nerambursabil de până la 60%, chiar 80% în cazul înreprinderilor mici, prin intermediul proiectelor realizate prin ajutor de stat, arată o analiză REI.

Astfel, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Mehedinţi sunt cele 19 judeţe care beneficiază de alocări de până la 60% în proiectele realizate prin ajutor de stat începând din acest an, în timp ce restul judeţelor ţării au alocări cuprinse între 30 şi 50%.

Schema de ajutor de stat reglementată de HG 959/2022 este văzută de mulţi ca o continuare a binecunoscutei Scheme reglementată de HG 807/2014, pe care s-au derulat, cu succes, proiecte de sute de milioane de euro.

HG 807/2014 a avut o ultimă alocare, de circa 150 milioane euro, pe o sesiune deschisă timp de 45 de zile, între 15 iunie şi 26 iulie 2022, unde echipa REI a depus peste zeci de proiecte, ce au vizat investiţii de peste 200 milioane euro.

Înfiinţată în 1995, compania Casa Noastră este unul dintre cei mai mari producători de tâmplărie PVC din Europa Centrală şi de Est (ferestre, uşi, uşi-ferestre culisante sau uşi de intrare, rulouri şi accesorii).

În anul 2001, Casa Noastră se lansează pe piaţa tâmplăriei PVC ca distribuitor al producătorului timişorean Mondo Style. În anul 2004, Casa Noastră începe producţia de tamplărie termoizolantă din PVC şi deschide prima linie de fabricaţie, pentru ca în 2005 să fie pusă în funcţiune o nouă linie modernă de producţie.

În 2009, compania lansează brandul QFort şi pe pieţele europene, cu parteneriate pe pieţele din Austria şi Italia.

În cei peste 20 de ani de prezenţă pe piaţa tâmplăriei termoizolante, Casa Noastră, prin brandul QFort, a ajuns să fie unul dintre cei mai importanţi producători europeni de profile din PVC. Casa Noastră  - QFort a încheiat anul 2021 cu afaceri de 100 milioane euro şi peste 1.400 angajaţi.

REI Finance Advisors şi REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cât şi pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).

Potrivit datelor din 2021, REI se situează pe locul al doilea, la nivel naţional, în topul companiilor de consultanţă specializate în atragerea de finanţări prin fonduri europene şi ajutoare de stat.

Echipa REI numără în prezent peste 80 de consultanţi specializaţi, în 13 birouri la nivel naţional, cu experienţă în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internaţional.

REI a reuşit atragerea finanţării pentru peste 1.000 de clienţi la nivel naţional, cu peste 1.000 de proiecte implementate şi o rată de succes – lider în domeniu – de 99%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.