Producătorul local de profile industriale şi sisteme din aluminiu Delta Aluminiu din Slatina a beneficiat de o finanţare în valoare de 20 de milioane de lei, pentru activitatea curentă, acordată de CEC Bank, cu garanţie EximBank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Producătorul local de profile industriale şi sisteme din aluminiu,  Delta Aluminiu din Slatina,  a beneficiat de o finanţare în valoare de 20 de milioane de lei,  pentru activitatea curentă, acordată de CEC Bank, cu garanţie EximBank,  în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19", anunţă CEC Bank.

Sectorul materialelor de construcţii se află în prezent într-o perioadă de expansiune, în contextul în care, potrivit datelor INS, în primele opt luni din 2021, volumul lucrărilor de construcţii rezidenţiale a crescut cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Delta Aluminiu este o afacere locală care a crescut de la zero pe piaţa din România, ajungând al doilea cel mai mare producător de profile de aluminiu din ţară. Produsele noastre,  exportate cu precădere în Olanda, Germania, Canada, Mare Britanie şi Polonia  – acoperă kilometri  cu sere şi panouri fotovoltaice, hale industriale şi birouri. Am dezvoltat o fabrică modernă în Slatina, cu dotări de ultimă oră şi avem un impact important în economia locală, cu peste 350 de angajaţi. CEC Bank ne este alături de mulţi ani, fiind şi partenerul care ne-a ajutat să finanţăm investiţiile de extindere şi modernizare a fabricii, în 2014”, a declarat Serhan Umut Yazici, CEO în cadrul Delta Aluminiu.

Fondată în 2006 de patru tineri antreprenori, Delta Aluminiu este unul dintre cei mai mari  producători locali de profile din aluminiu, utilizate în toate industriile unde se pretează folosirea  aluminiului (cel mai versatil metal existent): agricultură (sere şi irigaţii), industria de energie verde (panouri solare), construcţii, aer condiţionat şi iluminat stradal, birouri şi hale industriale, medicină (scaune şi paturi, elemente ajutătoare pentru persoanele cu handicap), mobilier de interior şi exterior. Compania are o capacitate de producţie de 20.000 de tone pe an, operând o fabrică de profil în Slatina, cu peste 350 de angajaţi. Anul trecut, producătorul a avut o cifră de afaceri netă de 144,5 milioane lei şi profit net de 3,85 milioane de lei.

Pe lângă piaţa internă, 85% din producţia companiei este exportată, ajungând în ţări precum Germania, Olanda, Canada, Belgia, Polonia şi Marea Britanie.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 44,4 miliarde lei, la sfârşitul lunii iunie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.