EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume (şi cu proiecte de energie regenerabilă în România), şi Meta au încheiat un contract bilateral de achiziţie de energie pe termen lung (PPA) pentru 156 MW la parcul solar Cattlemen de 240 MW din oraşul Milam, situat în centrul Texasului. PPA-ul de 156 MW dintre cele două companii va permite dezvoltarea şi construcţia parcului solar Cattlemen din Texas de 240 MW, anticipat că va fi operaţional în 2023. Cattlemen este al doilea PPA pe care EDP Renewables şi Meta l-au implementat, primul fiind un PPA de 139 MW pentru parcul eolian Headwaters II de 200 MW din Indiana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, EDPR şi Meta lucrează împreună pentru a aduce 495 MW de energie regenerabilă în reţea, fapt ce consolidează obiectivul Meta de a-şi susţine operaţiunile globale cu energie 100% regenerabilă.

”EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume (şi cu proiecte de energie regenerabilă în România), prin filiala sa deţinută în totalitate EDP Renewables North America LLC (EDPR NA) şi Meta (NYSE: FB) au încheiat un contract bilateral de achiziţie de energie pe termen lung (PPA) pentru 156 MW la parcul solar Cattlemen de 240 MW din oraşul Milam, situat în centrul Texasului”, anunţă EDPR.

EDPR NA a dezvoltat şi va construi, deţine şi opera parcul solar Cattlemen, care are o investiţie de capital estimată la aproximativ 280 milioane de dolari. Parcul solar este preconizat că va fi operaţional în 2023. Cattlemen va oferi comunităţii beneficii economice prin intermediul plăţilor ce vor fi făcute către proprietarii locali, a taxelor ce vor fi plătite pentru sprijinirea serviciilor comunitare esenţiale şi prin oportunităţile de angajare pe care le oferă în timpul fazelor de construcţie şi operaţiune ale proiectului.

De asemenea, proiectul va alimenta anual echivalentul a peste 37.000 de case medii din Texas şi va ajuta la economisirea a aproximativ 304 milioane de galoane (1 galon aproximativ 3,78 litri) de apă pe an.

Cattlemen este al doilea PPA pe care EDP Renewables şi Meta l-au implementat, primul fiind un PPA de 139 MW pentru parcul eolian Headwaters II de 200 MW din Indiana. Cele două companii au încheiat un parteneriat şi pentru parcul solar Randolph de 200 MW al EDPR, unde întreaga capacitate a proiectului va fi dedicată sprijinirii centrului de date Meta din Mesa, Arizona.

În total, EDPR şi Meta lucrează împreună pentru a aduce 495 MW de energie regenerabilă în reţea, fapt ce consolidează obiectivul Meta de a-şi susţine operaţiunile globale cu energie 100% regenerabilă.

„Pe măsură ce infrastructura noastră globală continuă să crească, parteneriate precum cel cu EDP Renewables sunt din ce în ce mai importante pentru noi pentru a ne îndeplini obiectivele ambiţioase de sustenabilitate. Investiţia în comunităţile locale este importantă pentru noi şi suntem mândri că acest proiect aduce energie solară nouă în reţea, oferă locuri de muncă în construcţii şi contribuie la economisirea surselor locale de apă”, a declarat Urvi Parekh, director energie regenerabilă al Meta.

EDP Renewables este lider în industria energiei regenerabile din Texas. În prezent, compania deţine şi operează şase proiecte de energie eoliană în stat, cu o capacitate totală de 1.089 MW, care generează energie electrică echivalentă cu consumul a peste 236.000 de locuinţe medii din Texas. Prin proiectele sale, precum şi prin sediul său din Houston, EDP Renewables a contribuit puternic la economia Texasului, prin cei peste 550 de locuitori pe care îi angajează şi o investiţie de capital estimată la 1,9 miliarde de dolari.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile şi al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume. EDPR este prezentă pe 26 pieţe în Europa, America Latină, America de Nord şi Asia.

EDP, acţionarul principal al EDPR, este o companie globală din domeniul energiei.

EDP Renewables North America LLC (EDPR NA), afiliaţii şi filialele sale dezvoltă, construiesc, deţin şi operează parcuri eoliene şi solare în toată America de Nord. Cu sediul central în Houston, Texas, cu 58 de ferme eoliene, 9 parcuri solare şi 7 birouri regionale în America de Nord, EDPR NA a dezvoltat peste 8.800 de megawaţi (MW) şi operează peste 8.200 MW de proiecte onshore de energie regenerabilă la scară de utilitate. Cu peste 950 de angajaţi, echipa experimentată a EDPR NA are o capacitate dovedită de a executa proiecte pe tot continentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.