Producătorul de camionete electrice Rivian Automotive ar putea viza o evaluare de aproximativ 70 de miliarde de dolari la posibila sa listare la bursă în acest an, potrivit Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rivian, susţinută de Amazon.com şi Ford Motor, a obţinut o evaluare de 27,6 miliarde de dolari, într-o rundă de investiţii de 2,65 de miliarde de dolari organizată în ianuarie, potrivit Reuters.

Startupul de automobile electrice colaborează cu consultanţi din care fac parte Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co. şi Morgan Stanley, pentru lansarea unei oferte publice iniţiale, a relatat Bloomberg, citând persoane apropiate situaţiei.

În februarie,  Bloomberg a scris că Rivian ar putea ţinti o evaluare de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Rivian, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley au refuzat să comenteze, iar Goldman Sachs nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Rivian, care intenţionează să concureze Tesla, vrea ca în acest an să înceapă producţia unui pickup electric şi a unui SUV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.