Producătorul de echipamente de încălzire şi răcire Daikin anunţă că are ca ţintă să ajungă la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Daikin, producătorul de echipamente de încălzire şi răcire cu o experienţă de peste 90 de ani în domeniu, are ca ţintă să ajungă la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050 şi susţine menţinerea emisiilor totale de carbon la niveluri cât mai scăzute pe parcursul ciclului de viaţă al clădirilor dotate cu unităţi din portofoliu", anunţă compania.

Noua unitate de încălzire şi răcire VRV 5 cu recuperare de căldură are o contribuţie importantă la acest obiectiv, prin adoptarea agentului frigorific R-32 având GWP (Global Warming Potential) scăzut pentru clădirile comerciale de mari dimensiuni şi menţinând flexibilitatea VRV de a deservi toate tipurile de spaţii interioare, chiar şi pe cele de mici dimensiuni, mai arată compania.

Sistemele cu recuperare de căldură permit răcirea şi încălzirea simultan, ceea ce oferă controlul individual al nivelului de confort. Tehnologia asigură astfel încălzire gratuită prin transferul de căldură din zonele care necesită răcire în zonele care necesită încălzire.

Agentul frigorific R-32 reduce impactul asupra încălzirii globale cu până la 71%, având un nivel cu 68% mai mic al GWP şi o cantitate mai mică de agent frigorific în comparaţie cu sistemele cu R-410A, folosite în mod obişnuit în clădirile comerciale.

„În calitate de lider al industriei, ne asumăm responsabilitatea de a accelera transformarea durabilă a pieţei HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sănătos şi confortabil utilizând puterea aerului. În calitate de producător, am redus deşeurile prin scheme de economie circulară precum LOOP by Daikin, iar prin dezvoltarea de noi soluţii inovatoare, inclusiv VRV 5 cu tehnologia Shîrudo, reducem şi mai mult amprenta noastră de carbon”, spune Daniel Vasile, managing director Daikin România.

Sistemul VRV 5 va fi livrat din fabricile europene Daikin din Republica Cehă şi Belgia începând din iulie 2022.

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 şi are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse şi soluţii pentru încălzire, răcire, ventilaţie, aer condiţionat şi refrigerare. Vinde în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Austria, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Daikin Europe N.V. - compania mamă a Daikin Central Europe - este un producător european de aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajaţi în întreaga Europă şi 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria şi Regatul Unit. Daikin VRV şi Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unităţi livrate până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.