Producătorul de vehicule electrice pentru transport public Solaris Bus & Coach a anunţat finalizarea livrării tuturor celor 16 autobuze electrice în Craiova şi a celor trei troleibuze în Mediaş, în baza a două contracte semnate în 2020 cu cele două municipalităţi. Peste 200 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solaris Bus & Coach, lider european în producţia de vehicule electrice pentru transport public, anunţă finalizarea livrării tuturor celor 16 autobuze electrice în Craiova şi a celor trei troleibuze în Mediaş, în baza a două contracte semnate în 2020 cu cele două municipalităţi. Compania a încheiat anul trecut un contract cu administraţia locală din Craiova în valoare de peste 57,5 milioane de lei + TVA pentru livrarea celor 16 autobuze electrice Solaris Urbino 18. În cadrul contractului, au mai fost achiziţionate 16 staţii de încărcare lentă şi patru staţii de încărcare rapidă a autobuzelor”, anunţă compania.

Autobuzul electric Solaris Urbino 18 are o lungime de 18 m, 2,55 m lăţime şi o înălţime de 3,48 m şi poate transporta 40 de pasageri pe scaune şi 94 în picioare, inclusiv un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi. Au sistem de aer condiţionat şi încălzire, dar şi sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunţarea staţiei sau alte informaţii privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia şi de acces la Wi-Fi şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare, Oradea şi Mediaş, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

”Gradul de siguranţă al pasagerilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz şi de sistemul electric de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate şi cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasaţi la fiecare uşă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum şi un sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public”, mai arată compania.

În ceea ce priveşte contractul cu municipalitatea din Mediaş, valoarea acestuia s-a ridicat la 6 milioane de lei + TVA pentru livrarea celor trei troleibuze Solaris Trollino 12 de ultimă generaţie.

Troleibuzele Trollino 12 livrate la Mediaş au o lungime de 12 metri, iar fiecare vehicul poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane aşezate. Conectate la reţeaua electrică aeriană existentă în oraş, acestea nu generează nicio emisie poluantă şi contribuie la reducerea emisiilor în mediul urban. Toate troleibuzele Trollino sunt dotate cu aer condiţionat şi încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video şi un sistem de numărare a pasagerilor.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. În prezent, Solaris este lider de piaţă pe segmentul de e-mobilitate în transportul public, graţie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator şi autobuze hibrid livrate. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.