Producătorul american de cipuri Nvidia a anunţat luni că îşi încetează toate activităţile din Rusia şi că le oferă angajaţilor de acolo opţiunea de a-şi continua activităţile în cadrul companiei în alte ţări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce am suspendat anterior livrările către această ţară, am continuat să ne menţinem biroul pentru a ne sprijini angajaţii şi familiile lor. Cu evoluţiile recente, nu mai putem opera eficient acolo”, se spune într-un comunicat trimis de Nvidia prin e-mail.

Numeroase mărci occidentale, de la producători auto, restaurante şi până la producători de jucării au plecat din Rusia de când a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, în ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială”.

Multe dintre companii şi-au exprimat opoziţia faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina, iar altele au indicat o întrerupere gravă a lanţului de aprovizionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.