Producătorul de contoare pentru energie şi gaze AEM din Timişoara estimează în acest an o cifră de afaceri de 92 milioane euro, în creştere cu 26% faţă de anul trecut, de la 72,8 milioane euro, ca urmare a licitaţiilor câştigate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, Olimpia Moica, preşedintele directoratului AEM, companie cu capital 100% românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania prognozează pentru acest an o producţie de 2,2 milioane contoare de toate tipurile, de la aproximativ 2 milioane de contoare anul trecut.

Peste 400.000 de bucăţi au fost produse pentru grupul energetic italian Enel, în doi ani de zile.

”Creştem de la an la an. Încercăm să câştigăm licitaţii”, a precizat oficialul AEM.

Anul trecut, 57% din afacerile realizate au venit din exporturi.

”Livrăm în Franţa, Italia, Germania, Ungaria, Turcia, în Croaţia, India, Egipt. Livrăm şi în România, am vrea să livrăm chiar şi mai mult, sper ca acele contoare cu durată de viaţă depăşită să le vină şi lor rândul să fie schimbate. Suntem în licitaţii şi în ţară şi în afară”, a declarat Olimpia Moica.

AEM a efectuat totodată livrări şi în Kuweit, Pakistan şi Georgia. În prezent, compania are o cotă de piaţă de 60-65% la nivel naţional

”Suntem pregătiţi cu orice solicitare, cel puţin în România, legat de realizarea sistemului smart”, adaugă ea.

Anul trecut, AEM a renunţat la producţia contoarelor clasice. Întrebată dacă îşi va diversifica producţia, aceasta a răspuns că ”va da detalii peste un an şi jumătate”.

Din ianuarie 1999 şi până în prezent, compania a făcut investiţii de 58,7 milioane euro. Compania are circa 1.400 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.