Producătorii auto opresc producţia la fabrici din Europa, din cauza epidemiei de coronavirus şi a scăderii cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată lista măsurilor adoptate de constructorii auto:

BMW

Compania germană a anunţat pe 18 martie că pregăteşte suspendarea producţiei la fabricile sale din Europa şi Rosslyn, din Africa de Sud, până pe 19 aprilie, răspunzând cererii scăzute şi pentru a reduce riscul de contagiune. Închiderile vor începe la sfârşitul săptămânii.

FERRARI

Producătorul de automobile de lux a anunţat pe 14 martie că închide cele două fabrici ale sale până pe 27 martie, ca reacţie la epidemia de coronavirus din Italia şi a deficitului de componente.

FIAT-CHRYSLER

Fiat Chrysler a anunţat pe 16 martie că opreşte producţia la fabricile italiene din Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco şi Modena, precum şi la fabrica Kragujevac din Serbia şi uzina Tychy din Polonia, timp de două săptămâni. Compania a sistat operaţiunile fabricii Atessa din Italia, din cauza perturbării lanţului de aprovizionare din cauza coronavirusului, după ce redeschisese unitatea cu o zi în urmă.

FORD

Ford a anunţat pe 17 martie să suspendă temporar producţia de vehicule şi de motoare la fabricile din Europa continentală, ca reacţie la impactul în creştere al coronavirusului. Măsurile sunt valabile începând de joi, 19 martie, şi vor continua în următoarele săptămâni.

Fabricile de vehicule ale Ford din Koln şi Saarlouis din Germany, alături de fabrica de la Craiova, din România, vor opri temporar producţia, începând de joi, 19 martie, potrivit companiei.

Potrivit Ford, fabrica de vehicule şi de motoare de la Valencia a oprit temporar producţia începând de luni, 16 martie, după ce trei muncitori au fost diagnosticaţi cu coronavirus, weekendul trecut.

PSA GROUP

Grupul francez PSA, care deţine brandurile Peugeot, Opel şi Vauxhall, a anunţat pe 16 martie că închide fabricile europene până pe 27 martie.

TPSA, companie mixtă deţinută de PSA şi Toyota, a anunţat pe 18 martie că va suspenda producţia din Cehia cu o săptămână mai devreme decât planificase.

RENAULT

Renault a anunţat pe 16 martie că sistează ctivităţile la unităţile de producţie din Franţa, măsură care afectează 12 fabrici şi 18.000 de muncitori.

Grupul francez a anunţat pe 17 martie să închide şi fabricile din Spania.

În România, Dacia, deţinută de Renault, va opri producţia la fabrica de la Mioveni până pe 5 aprilie.

VOLKSWAGEN GROUP

Volkswagen a anunţat că îşi suspendă producţia la fabricile europene. Grupul are 124 de unităţi de producţie la nivel global, dintre care 72 în Europa. În Germania, VW are 28 de fabrici.

VW va suspenda producţia la fabricile din Wolfsburg, Emden, Dresden, Osnabrück, Zwickau, Bratislava, Pamplona, Spania, Palmela şi Portugalia, precum şi la fabricile de componente din Braunschweig, Chemnitz, Hannover, Kassel, Salzgitter şi la fabricile de scaune din Wolfsburg

Pe 17 martie, Volkswagen a anunţat că va opri activităţile la fabricile din Spania, Setubal din Portugalia, Bratislava din Slovacia şi la fabricile Lamborghini şi Ducati din Italia, înainte de sfârşitul săptămânii.

Brandul Skoda din Cehia a anunţat pe 17 martie că a începe închiderea fabricilor interne din 18 martie.

Audi, divizia premium a Volkswagen, a anunţat pe 17 martie că va opri activităţile la uzinele din Belgia, Germania, Ungaria şi Mexic.

Pe 18 martie, VW a anunţat că va înceta activităţile la trei fabrici din Polonia, pentru cel puţin două săptămâni.

DAIMLER

 Proprietarul Mercedes-Benz a anunţat marţi că va suspenda majoritatea activităţilor de producţie din Europa, din această săptămână. Suspendarea va fi aplicată la fabricile de automobile, vehicule comerciale şi vehicule van din Europa.

NISSAN

Nissan a oprit producţia la cea mai mare fabrică auto din Marea Britanie şi analizează perturbarea produsă în lanţul de aprovizionare şi în crerea din piaţă, a anunţat producătorul auto japonez pe 17 martie. Pe 18 martie, compania a anunţat că a oprit activităţile la fabricile europene.

TOYOTA

Toyota Motor a oprit începând de miercuri operaţiunile din Marea Britanie şi Polonia, iar producţia de la fabrica din Cehia va fi oprită de joi. Activităţile la fabrica din Turcia vor fi suspendate de sâmbătă.

HONDA

Honda Motor a anunţat că închide temporar toate centrele de dealeri din Italia.

VOLVO CARS

Compania Volvo Cars din Suedia, deţinută de grupul chinez Geely, a oprit producţia de la fabrica din

Ghent, Belgia, pe termen nelimitat.

JAGUAR LAND ROVER

Producătorul auto britanic, deţinut de Tata Motors, a anunţat pe 18 martie să va suspenda producţia la fabrica din Nitra, Slovacia, începând de vineri.

CONTINENTAL

Furnizorul de componente auto a anunţat pe 18 martie că va suspenda producţia la fabricile sale, ca reacţie la cererea scăzută din partea clienţilor şi pentru a-şi proteja angajaţii. Continental a refuzat să ofere detalii legate de fabricile care vor opri activităţile.

BOSCH

Producătorul de componente auto a anunţat pe 18 martie că va reduce prpducţia sau va suspenda activitatea la fabrici din Franţa. Italia şi Spania, din cauza cererii reduse, a blocajelor din lanţul de aprovizionare şi ca mijloc de protejare a angajaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.