Procurorul general din Massachusetts, Maura Healey, investighează atacul cibernetic masiv împotriva operatorului de telecomunicaţii T-Mobile US, care a expus datele a peste 53 de milioane de oameni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maura Healey a anunţat ancheta după ce cel de-al treilea mare operator wireless din SUA a dezvăluit atacil cibernetic pe 16 august.

Atacul a expus nume, zile de naştere, numere de securitate socială, informaţii despre permisul de conducere, coduri PIN şi alte date aparţinând unui număr estimat de 13,1 milioane de clienţi actuali şi 40 de milioane de foşti sau posibili clienţi ai T-Mobile.

Acesta a fost unul dintre numeroasele atacuri cibernetice din ultimii ani produs în 2021  în mai multe industrii, afectând bănci, conducte de gaz şi spitale, printre alte operaţiuni.

T-Mobile nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii. Compania a anunţat că atacul nu a expus informaţii financiare, reeritoare la cardurile de credit sau alte informaţii de plată.

Healey intenţionează să investigheze dacă compania din Bellevue, Washington, avea protecţii adecvate pentru a proteja informaţiile personale şi dispozitivele mobile ale clienţilor.

Comisia Federală pentru Comunicaţii din SUA a deschis luna trecută o anchetă aferentă.

Consumatorii şi alţi reclamanţi privaţi au intentat cel puţin 23 de procese împotriva T-Mobile din cauza atacului cibernetic, arată documentele judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.