Şefi de companii cu tradiţie, antreprenori care au realizat produse româneşti destinate combaterii coronavirusului, reprezentanţi ai mediului universitar şi ai asociaţiilor care promovează produse autohtone, promotori ai acestor produse vor participa, alături de oficiali din Ministerul Economiei şi Ministerul Agriculturii, la videoconferinţa News.ro intitulată “Produse româneşti în lupta cu Covid-19”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoconferinţa va avea loc joi, 2 iulie, începând cu ora 10.00 şi care va fi transmisă live pe trei platforme - www.news.ro, pagina de Facebook News.ro şi televiziunea Profit.ro TV.

Secretarul de stat pentru mediul de afaceri în Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, se va referi la acţiunile şi strategiile autorităţilor pentru susţinerea produselor româneşti şi firmelor care le realizează, la programele guvernamentale actuale pentru companiile în criză şi post-criză şi la încurajarea consumatorilor să aleagă produse şi servicii Made in Romania pe criterii de calitate şi competitivitate.

Farmec S.A. Cluj-Napoca - cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc, un brand emblemă pentru România - va fi reprezentat chiar de directorul general, Mircea Turdean, care va vorbi atât despre produsele din portofoliul brandurilor de tradiţie Gerovital şi Aslavital şi reţeaua de distribuţie a acestora pe plan intern şi internaţional, cât şi despre produsele realizate de companie în lupta împotriva coronavirusului. Astfel, în plină criză Covid-19 Farmec a început producţia de biocide, un element de noutate în portofoliul Farmec fiind dezinfectanţii pentru mâini şi suprafeţe din gama Dermofarm, pe bază de alcool etilic 80%, creaţi special pentru unităţile medicale.

La eveniment va participa Horia Grigorescu, director general al Poştei Române, alt brand de tradiţie în România, care va vorbi despre acţiunile întreprinse pentru ca Poşta să fie în continuare un serviciu public important pentru cetăţeni, în special planurile de viitor vizând investiţii pentru îmbunătăţirea activităţii curente, investiţii strategice şi pentru informatizare şi digitalizare, proiectele fiind cuprinse în strategia investiţională a companiei pentru perioada 2019 - 2024.

Doi antreprenori, Hector Destailleur - fondator Respire.ro şi Răzvan Constantinescu-Maican – partener Avitel, care lucrează în zona de Digital Signage şi Hospitality TV, vor prezenta iniţiativele lor de a realiza şi promova produse româneşti necesare în lupta împotriva coronavirusului. Hector Destailleur va vorbi despre vizierele de protecţie şi despre dispozitivele speciale pentru a evita contactul fizic cu diverse obiecte de genul uşi, clanţe, butoane, precum şi cum pot fi promovate prin marketing digital, iar Răzvan Constantinescu-Maican despre un produs inovativ realizat în premieră în România, pe baza sistemului UVC, care distruge bacteriile şi viruşii din spaţii închise şi care este eficient în spitale.

Adrian Ambose, fondator şi director general FabricatinRO, va prezenta ce a făcut din 2014, de la la lansare, pentru promovarea produselor româneşti, beneficiile pe care le au producătorii prin marketing, ce strategii de vânzări sunt aplicate în criză, precum şi despre încurajarea consumatorilor să aleagă produse şi servicii Made in Romania. El va aduce în discuţie şi problemele producătorilor români cu care lucrează şi care ar putea fi rezolvate de autorităţi.

Subsecretarul de stat Avram Fiţiu va fi reprezentantul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la videoconferinţa “Produse româneşti în lupta cu Covid-19”, el urmând să vorbească pe două dintre temele propuse, respectiv calitatea şi competitivitatea produselor româneşti şi încurajarea consumatorilor să aleagă produse Made in Romania, în special despre schemele de calitate.

Lucian Naş, director general administrativ la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, va dezbate subiectele legate de autenticitatea, certificarea şi calitatea produselor româneşti şi va prezenta iniţiativa unică în România de a face legătura între mediul universitar şi producătorii autohtoni prin magazinele universităţii.

Decebal Ştefăniţă Pădure, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc, va discuta despre metode inteligente interne şi europene de susţinere a produselor româneşti, despre achiziţiile realizate după criterii care să favorizeze produsele autohtone, despre schemele de calitate şi importanţa calităţii şi competivităţii produselor româneşti.

Videoconferinţa, organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, având în vedere consecinţele economice ale pandemiei Covid-19, îşi propune să susţină produsele fabricate în România şi implicit companiile care realizează astfel de produse în ideea creşterii importanţei economiei româneşti în ansamblu. O astfel de iniţiativă are efecte benefice asupra PIB, precum şi în ceea ce priveşte echilibrarea balanţei comerciale, fluxului monetar şi cursului valutar. De asemenea, se investeşte în comunitate şi se consolidează economia. Produsele româneşti trebuie să fie de calitate şi competitive cu cele din străinătate astfel încât consumatorul să fie mulţumit şi să conştientizeze alegerea sa, promovarea acestora bazându-se nu numai pe valori tradiţionale şi sentimentale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Farmec SA şi al Companiei Naţionale Poşta Română, iar partener media este Profit.ro.

Mai multe detalii la: http://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-produse-romanesti-in-lupta-cu-covid-19-19385930

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.