Mark Zuckerberg, co-fondator şi CEO al companiei Meta, cunoscută până de curând sub numele Facebook Inc., a prezentat vineri primul videoclip din campania de rebranding.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motto-ul „This is going to be fun” (va fi amuzant, n.r.) însoţeşte clipul de 1 minut în care animaţia este mixată cu muzica şi personaje live-action.

Pe 28 octombrie, compania Facebook a anunţat că îşi schimbă numele în Meta. Demersul de schimbare a brandului se concentrează pe ambiţiile de a construi ”metaversul”, un mediu virtual comun pe care mizează că va fi deveni următoarea mare platformă informatică.

Schimbarea numelui a venit în timp ce cea mai mare companie de social media din lume se luptă cu criticile parlamentarilor şi autorităţilor de reglementare cu privire la puterea sa pe piaţă, deciziile legate de algoritmi şi controlul abuzurilor pe platformele sale.

Zuckerberg a spus că noul nume, care provine din cuvântul grecesc pentru „dincolo”, simbolizează că e întotdeauna mai mult de construit. El a precizat că noul nume reflectă, de asemenea, că, în timp, utilizatorii nu vor trebui să folosească Facebook pentru a utiliza celelalte servicii ale companiei.

Cu toate acestea, utilizatorii israelieni ai reţelelor de socializare ironizează noul nume al companiei lui Mark Zuckerberg, Meta, deoarece sună similar cuvântului „mort” în ebraică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.