Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, luni, că a demarat licitaţia pentru Drumul Radial 3, în lungime de peste 10 kilometri, a cărui valoare este estimată la peste 21 de milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Demarăm procedura de achiziţie pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 3 – Giuleşti  Expres (DR 3), care va face legătura între Municipiul Bucureşti şi localităţile Chitila, Dragomireşti - Vale şi Săbăreni. Caietul de sarcini şi documentaţia aferentă procedurii au fost lansate în SEAP de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB) şi pot fi consultate accesând următorul link: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100172141”, anunţă, luni, primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan precizează că Drumul Radial 3 – Giuleşti  Expres va avea o lungime de aproximativ 10,5 km, 4 benzi de circulaţie, câte 2 pe fiecare sens, şi va conecta Calea Giuleşti  cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 si localităţile Chitila, Dragomireşti - Vale şi Săbăreni.

”Prin execuţia acestui drum, se vor realiza noi legături pentru intrări şi ieşiri din Capitală, care vor optimiza şi decongestiona zonele cu trafic aglomerat de pe Calea Giuleşti, DNCB şi Şoseaua Bucureşti – Târgovişte”, a mai transmis primarul general.

Nicuşor Dan a precizat că valoarea totală estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de maxim 21 milioane lei fără TVA, cu termen de execuţie de 17 luni, iar finanţarea este asigurată prin Programul Transport 2021-2027 – PT.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 decembrie 2023.

În lunan aprilie, Nicuşor Dan anunţa că se intră în linie dreaptă cu proiectul drumurilor radiale, după ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti a semnat primele contracte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate a două drumuri, respectiv DR1 Vest Expres şi DR9 Sud Expres.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.