Primăria Capitalei a anunţat joi că a depus 13 cereri de finanţare în acest an, până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional (Por) 2014-2020, pentru proiecte având ca obiective reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier la nivelul municipiului şi îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, valoarea cumulată a proiectelor fiind de circa 283 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în 17 mai, au fost depuse opt cereri de finanţare în vederea achiziţionării a 100 de tramvaie aferente liniilor 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55.

”Valoarea investiţiei este de aproximativ 220 milioane euro, din care s-a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 176,4 milioane Euro”, se arată în comunicat.

Cererile de finanţare au fost admise în etapa de evaluare administrativă şi a eligibilităţii şi se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, potrivit primăriei.

De asemenea, în 20 iunie a fost depusă o cerere de finanţare pentru proiectul de modernizare a liniei de tramvai pe bulevardul G-ral Vasile Milea, de la intersecţia cu bulevadul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV. Valoarea investiţiei este de aproximativ 6,14 milioane euro, din care s–a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 6 milioane euro.

În plus, în 20 iunie, au fost depuse patru cereri de finanţare în vederea achiziţionării a 100 de autobuze electrice pentru traseele 312, 313, 368, 385, 137, 138, 173, 311, 336, 381, 601, 300, 330 şi 335. Valoarea investiţiei este de aproximativ 57 milioane euro, din care s-a solicitatasistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 56 milioane euro.

”Cererile de finanţare au fost admise în etapa de evaluare administrativă şi a eligibilităţii şi se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară. De la data deschiderii perioadei pentrudepunerea de proiecte, respectiv 20 septembrie 2017 şi până la depunereaacestora s-au desfăşurat activităţi de pregătire a cererilor de finanţareîmpreună cu toate documentele aferente (studiu de oportunitate, studiu detrafic, etc.)”, se arată în comunicat.

Referitor la proiectul aflat în implementare ”Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa(Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II”, finanţat prin Axa Prioritară 3, până în prezent a fost rambursată suma de 10,79 milioane lei, reprezentând fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune şi Bugetul de Stat, potrivit primăriei.

Primăria a anunţat că are în pregătire proiecte finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM) şi a identificat obiective de investiţiice pot fi finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) Axa Prioritară 5, Prioritatea de Investiţii 5.1. - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.