Încrederea companiilor în perspectivele lor de creştere a scăzut cel mai mult de la criza financiară globală din 2007-2008, din cauza inflaţiei tot mai mari, a volatilităţii macroeconomice şi conflictelor geopolitice, a arătat un sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrucât 73% dintre directorii executivi din întreaga lume se aşteaptă ca creşterea economică globală să încetinească în următoarele 12 luni, această viziune sumbră este cea mai pesimistă a directorilor executivi de când PwC a început realizarea sondajului, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Firma de audit, care face parte din aşa-numitul grup ”Big Four” de mari firme de consultanţă,  a mai spus că a efectuat o abatere semnificativă de la perspectivele optimiste dîn 2021 şi 2022.

Sondajul a mai constatat că 60% dintre directori executivi nu intenţionează să-şi reducă dimensiunea forţei de muncă în următoarele 12 luni, în timp ce 80% nu intenţionează să reducă remuneraţia personalului pentru a reţine talentele şi a atenua ratele de uzură a forţei de muncă.

Companiile care s-au descurcat bine în 2022 vor trece probabil printr-un an mai dificil, a declarat Bob Moritz, preşedintele PwC Global, pentru Reuters Global Markets Forum (GMF), în marja reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.