Preţurile petrolului s-au stabilizat vineri, iar pe ansamblul săptămânii au stagnat, deoarece planurile Uniunii Europene de interzicere a achiziţiilor de petrol rusesc au compensat îngrijorările că încetinirea creşterii economice va afecta cererea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 2 cenţi, până la 112,06 dolari pe baril, până la ora 15:07 GMT (18:07 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) pentru luna iunie a crescut cu 22 de cenţi, sau cu 0,2%, la 112,43 dolari pe baril, în ultima zi de tranzacţionare a acestora.

Contractul WTI pentru iulie a scăzut cu aproximativ 0,1%, până la 109,88 dolari pe baril. Acest lucru a adus preţul petrolului WTI în creştere pentru a patra săptămână consecutiv, pentru prima dată de la jumătatea lunii februarie, în timp ce cotaţia petrolului Brent a urcat cu mai puţin de 1%, după ce a scăzut cu mai puţin de 1% săptămâna trecută.

Câştigurile ţiţeiului au fost limitate în această săptămână din cauza traiectoriei incerte a cererii. Investitorii, îngrijoraţi de intensificarea inflaţiei şi de acţiunile mai agresive din partea băncilor centrale, au redus expunerea la activele mai riscante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.