Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 4%, continuând declinul puternic din sesiunea precedentă, chiar şi după ce un raport a arătat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut mai mult decât erau aşteptările, pe măsură ce s-au amplificat temerile de recesiune în cea mai mare economie a lumii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia ţiţeiului Brent a închis la 77,69 dolari pe baril, pierzând 3,08 dolari sau 3,8%.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a închis la 74,30 dolari pe baril, scăzând cu 2,77 dolari, sau 3,6%.

Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 5,1 milioane de barili, până la 460,9 milioane de barili, au contribuit la limitarea scăderii preţurilor, depăşind cu mult previziunile analiştilor privind un declin de 1,5 milioane de barili, într-un sondaj Reuters.

Stocurile de benzină şi produse distilate au scăzut, de asemenea, cu 2,4 milioane de barili, până la 221,1 milioane de barili şi, respectiv, cu aproape 600.000 de barili, până la 111,5 milioane de barili, a spus AIE.

Preţurile petrolului au şters toate creşterile realizate de când Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii producători precum Rusia, cunoscuţi colectiv ca OPEC+, au anunţat, la începutul lunii aprilie, o reducere suplimentară a producţiei până la sfârşitul anului.

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat miercuri că OPEC+ rămâne un instrument eficient de coordonare.

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 2%, deoarece preocupările economice persistente şi aşteptările privind majorarea în continuare a dobânzilor cheie, care ar putea reduce creşterea cererii de combustibili, au contracarat semnele de îmbunătăţire a creşterii consumului pe termen scurt.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, odată cu creşterea îngrijorărilor, sporind riscul ca economia să intre în recesiune în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.