Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 4%, ca efect al detensionării conflictului dintre Statele Unite şi Iran, inversând creşterea la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni înregistrată la începutul tranzacţiilor, în urma atacului iranian cu rachete împotriva forţelor americane din Irak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţurile au scăzut după ce a devenit evident că atacul cu rachete nu a afectat instalaţiile petroliere, iar presiunile asupra preţurilor au fost amplificate de creşterea surprinzătoare a stocurilor de ţiei din Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite nu trebuie să folosească în mod necesar forţa militară împotriva Iranului, încercând să detensioneze criza provocată de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

”Faptul că avem echipamente militare şi o armată extraordinare...nu înseamnă că trebuie să le şi folosim”, a afirmat Trump într-o declaraţie la Casa Albă, notând că Iranul pare să se retragă şi că nu au fost loviţi americani în atac.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,86 dolari, respectiv cu 4,2%, la 65,41 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului amrican WTI a coborât cu 3,08 dolari, respectiv cu 4,9%, la 59,62 dolari pe baril. Maximul şedinţei, de 65,65 dolari pe baril, a fost cel mi ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii aprilie.

Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei a SUA a anunţat că stocurile de ţiţei au urcat cu 1,2 milioane de barili, săptămâna trecută, în timp ce analiştii anticipau un declin de 2,6 milioane de barili.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.