Preţurile producţiei industriale au continuat să scadă şi în februarie, cu 1%, comparativ cu luna anterioară a anului în curs, în special ca urmare a ieftinirilor din energie, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scăderea preţurilor s-a diminuat însă faţă de luna februarie 2015, când preţurile producţiei industriale s-au redus cu 3,3% faţă de luna anteriaoră.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile la producător au scăzut, în februarie 2016, cu 1%.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele mai mari scăderi de preţuri faţă de luna anterioară s-au înregistrat, în februarie, la fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, cu un declin de 35,8%, în industria metalurgică (-15,4%), la fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (-9,2%) şi în furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,7%).

La polul opus, preţurile au crescut cu 5,2%, în a doua lună a anului, în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice şi cu 4% în fabricarea băuturilor, dar creşteri peste 3% au fost şi în fabricarea de mobilă sau a calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.