Preţul mediu al benzinei din Statele Unite a scăzut joi sub 4 dolari pe galon, pentru prima dată din luna martie, oferind o oarecare uşurare şoferilor din cel mai mare consumator de combustibil din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul mediu la nivel naţional al benzinei fără plumb a scăzut joi la 3,990 dolari per galon, potrivit Asociaţiei Americane pentru Automobilism.

Preţurile benzinei au atins în iunie un nivel record de 5,02 dolari pe galon, ceea ce i-a făcut pe şoferi să cumpere mai puţin combustibil în iulie decât au făcut-o în timpul pandemiei din iulie 2020.

Cea mai recentă scădere a preţurilor ar putea ajuta administraţia preşedintelui Joe Biden şi pe democraţii din Congres în timpul alegerilor intermediare din noiembrie.

Casa Albă a luat mai multe măsuri pentru a reduce preţul petrolului în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Biden a declarat miercuri că inflaţia dă semne de moderare, chiar dacă oamenii ”încă suferă”.

La un moment dat, preţul ţiţeiului, principalul motor al preţurilor la benzină, a ajuns la 139 de dolari pe baril; joi, preţul ţiţeiului WTI a atins  98 de dolari pe baril.

Preţurile au scăzut pe măsură ce temerile pieţei de restricţii severe asupra ofertei au scăzut.

Casa Albă eliberează peste 180 de milioane de barili de ţiţei din Rezerva Strategică de Petrol din SUA. Producţia de petrol din SUA a crescut cu aproximativ 500.000 de barili pe zi (bpd) în acest an, la 12,2 milioane de barili pe zi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.