Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 138/2020 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 138/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii ,,IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE”.

Prin această lege sunt clarificate definiţiile privind beneficiarul programului, contractul de garantare, finanţarea de tip leasing financiar şi leasingul financiar şi se stabilesc competenţele pentru recuperarea creanţelor rezultate din plata garanţiilor emise pentru finanţările acordate în cadrul acestuia.

Potrivit expunerii de motive, modificările şi completările propuse conduc la crearea unui cadru mult mai funcţional de implementare a programului, adaptat atât cerinţelor sectorului IMM în contextul actual, cât şi derulării corespunzătoare a acestuia de către societăţile de leasing financiar din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.