Preşedintele Joe Biden a cerut joi autorităţilor federale de reglementare bancare să înceapă un set de reforme care să inverseze reglementăridin era Trump, în urma prăbuşirii Silicon Valley Bank şi Signature Bank, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a declarat joi, într-un document, că Biden continuă eforturile administraţiei sale ”de a consolida supravegherea şi reglementarea băncilor mai mari, astfel încât să nu fim din nou în această poziţie”, prin reintroducerea garanţiilor pentru băncile cu active între 100 de miliarde de dolari şi 250 de miliarde de dolari, precum şi consolidarea supravegherii instituţiilor financiare.

Fiecare dintre aceşti paşi poate fi realizat în conformitate cu legislaţia actuală, în timp ce reforme de reglementare cum ar fi finalizarea unei reguli privind compensaţiile directorilor de bănci pot avea loc în conformitate cu Legea Dodd-Frank, a spus Biden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.