Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care îi numeşte pe Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici în funcţiile de miniştri interimari la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 ianuarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru desemnarea domnului Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanţelor publice, ca viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, interimar; Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru al transporturilor, interimar”, informează un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis luni preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. De asemenea, Executivul precizează că aşteaptă motivarea refuzului preşedintelui de a numi titularii la cele două ministere.

"Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activităţii în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", anunţă Guvernul.

”Am propus desemnarea miniştrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi şi Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiţii. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluţii definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcţii”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul menţionează că îşi înţelege pe deplin responsabilităţile guvernării şi cele ce decurg ca urmare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul şedinţelor de Guvern, cât şi în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor şi asigurarea continuităţii activităţii. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la Bucureşti, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor", arată Executivul.

Guvernul precizează că aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, aşa cum prevede Constituţia României şi cum precizează deciziile Curţii Constituţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.