Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2022 privind unele măsuri pentru ocuparea posturilor aferente funcţiilor publice vacante şi temporar vacante care au atribuţii în implementarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect dde reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 78/2022 prin care se instituie, pe durata de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o normă derogatorie de la prevederile art. 618 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de la art. 39 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi temporar vacante din cadrul autorităţilor, instituţiilor publice şi organismelor cu atribuţii în gestionarea şi controlul fondurilor acordate în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi din cadrul structurilor beneficiare cu atribuţii în implementarea angajamentelor asumate conform acestui mecanism.

Astfel, pot fi organizate concursuri, în condiţiile legii, prin reducerea mai multor termene, având în vedere necesitatea ocupării cu celeritate a respectivelor funcţii publice vacante şi temporar vacante.

Pe 23 mai, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.