Preşedintele executiv al Asociaţiei Investitorilor din România (AIR) în R. Moldova, Dan Nuţiu, a afirmat într-un interviu acordat Deschide.md că cele 30 de companii membre ale Asociaţiei au creat peste 8000 de locuri de muncă şi că se află printre angajatorii de top din R. Moldova. Totodată, în interviu, Dan Nuţiu s-a referit la avantajele şi dezavantajele climatului investiţional, colaborarea AIR cu autorităţile moldoveneşti şi la cele mai mari proiecte ale AIR în derulare. El a precizat că Republica Moldova este o destinaţie atractivă pentru investiţii, cu un parcurs ireversibil chiar dacă încă se confruntă cu probleme de corupţie, dar că astfel de fapte nu trebuie tolerate şi trebuie denunţate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La acest moment, din familia AIR fac parte 30 membri, printre membrii Asociaţiei noastre numărându-se unele din cele mai mari companii cu capital din România ce activează în Republica Moldova. Cu investiţii de circa 120 de milioanede euro şi  cifra de afaceri de 400 milioane euro în Republica Moldova, membrii AIR se situează pe primul loc în Republica Moldova în ceea ce priveşte aportul adus de o singură ţară, România fiind şi principalul partener economic al Republicii Moldova. Membrii AIR reprezintă companii ce sunt specializate pe diverse ramuri de activitate: farmaceutic, juridic, asigurări, comerţ, IT, construcţii, transport, distribuţie, consultanţă, industria vinicolă, etc. Companiile din cadrul AIR au creat peste 8000 locuri de muncă în Republica Moldova, iar în ultimii ani se află printre angajatorii de top din ţară”, a declarat Dan Nuţiu, într-un interviu pentru Deschide.md.

 

El a precizat că Republica Moldova este o destinaţie atractivă pentru investitori şi s-a referit şi la problema corupţiei despre care însă a precizat că este un impediment care va fi îndepărtat în scurt timp.

”Republica Moldova reprezintă o destinaţie atractivă pentru investiţii şi parcursul său este ireversibil. Chiar dacă încă se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte corupţia avem convingerea că este un impediment care va fi îndepartat cât de curând. Şi aici intervine şi rolul nostru, al tuturor: de a nu tolera şi de a denunţa faptele de corupţie! Aici mai putem ajuta şi noi, dezvoltând şi conducând o afacere într-un mod corect şi sănătos, va fi destul de dificil pentru oricine să vină şi să pretindă foloase necuvenite”, a afirmat Nuţiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.