Preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, a afirmat, la reuniunea Biroului de conducere al Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone, că, pentru o perspectivă cât mai diversă a practicilor de audit, se doreşte atragerea în Comitetul de inovare a unor SAI-uri francofone cu structuri, experienţe şi moduri de organizare diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat, la Bruxelles, la reuniunea Biroului de conducere al Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF), găzduită de Cour des comptes de Belgique.

În cadrul discuţiilor, a fost prezentat stadiul constituirii Comitetului de inovare în audit al Asociaţiei, aflat în coordonarea SAI România.

”Pentru o perspectivă cât mai diversă a practicilor de audit, ne dorim să atragem în Comitetul de inovare SAI-uri francofone cu structuri, experienţe şi moduri de organizare diferite. Până în prezent putem confirma participarea Curţii de Conturi a Senegalului, a Camerei de Conturi a Curţii Supreme a Camerunului, a Comisiei Superioare de Conturi a Principatului Monaco şi a Curţii de Conturi a Marocului. După definitivarea componenţei Comitetului vor fi organizate consultări şi dezbateri pe marginea modalităţilor inovative de publicare a rezultatelor activităţii SAI şi de implicare a cetăţenilor în identificarea temelor de audit”, a afirmat Mihai Busuioc.

În marja reuniunii, membrii Biroului au făcut o vizită la sediul NATO, unde s-au întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Internaţional al Auditorilor pentru NATO (IBAN). La întrevedere a participat şi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizaţiei. Mihai Busuioc a avut şi o întrevedere bilaterală cu o delegaţie a membrilor IBAN condusă de preşedintele Radek Visinger, în cadrul căreia au fost analizate oportunităţi de cooperare între cele două instituţii, cu accent pe formarea profesională a personalului de audit, organizarea în comun de evenimente profesionale şi efectuarea de consultări pe marginea metodologiilor utilizate în misiunile specifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.