Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat la Reuniunea Biroului de Conducere al Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF), organizată marţi la Paris. A fost constituit un comitet de experţi responsabil de inovare în audit, condus de Mihai Busuioc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Conturi anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că, în cadrul reuniunii AISCCUF au fost dezbătute concluziile raportului privind angajamentul SAI francofone faţă de auditarea obiectivelor de dezvoltare durabilă şi au fost stabilite viitoarele direcţii de acţiune ale organizaţiei.  

”În cadrul şedinţei prezidate de către prim-preşedintele Curţii de Conturi a Franţei, domnul Pierre Moscovici, s-a aprobat constituirea unui Comitet de experţi responsabil de inovare în audit la nivelul Asociaţiei, care să fie condus de către preşedintele Curţii de Conturi a României”, precizează Curtea de Conturi a României, într-un comunicat de presă,  

”Vă mulţumesc, stimaţi colegi, pentru încrederea şi deschiderea de care daţi dovadă în relaţia cu SAI România. Îmi doresc să contribui prin expertiza Curţii de Conturi a României la îmbunătăţirea practicilor de lucru ale comunităţii SAI francofone. Consolidarea profilului internaţional al Curţii de Conturi este un obiectiv al mandatului asumat şi un pilon în noua strategie de dezvoltare instituţională a Curţii pentru perioada 2023 – 2028. Suntem conştienţi că trebuie să ne adaptăm la o lume în continuă schimbare şi de aceea dorim să împărtăşim cu dumneavoastră atât bunele practici dobândite, cât şi provocările întâlnite. În acelaşi timp, suntem deschişi să învăţăm şi să cunoaştem perspective diverse din lumea auditului fiindcă doar aşa putem cu adevărat progresa", a declarat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României.

Potrivit instormaţiilor transmise de Curta de Conturi, în marja reuniunii, preşedintele Curţii de Conturi a României a încheiat două Memorandumuri de înţelegere cu preşedinţii instituţiilor supreme de audit din Senegal şi Camerun, în vederea întăririi cooperării la nivelul personalului de specialitate prin schimburi de experienţă şi sesiuni de formare, în conformitate cu priorităţile şi programele de acţiune convenite de comun acord, respectiv prin realizarea de audituri în cooperare şi de proiecte comune de cercetare, cu acordul specific al părţilor.

În perioada 11-12 iulie 2023, Curtea de Conturi a României, în parteneriat cu Instituţia Supremă de Audit a Franţei, a organizat la Bucureşti a treia ediţie a Seminarului Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF) – ”Auditul cheltuielilor publice efectuate în perioada crizei sanitare şi a implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Organizaţiei Naţiunilor Unite".

AISCCUF este o reţea profesională afiliată Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). În prezent, organizaţia este prezidată de Curtea de Conturi a Senegalului, Curtea de Conturi a Franţei asigurând permanent secretariatul general.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.