Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a fost prezent la o conferinţă internaţională, unde s-a discutat despre măsurile care vor fi implementate la nivelul instituţiilor supreme de audit (SAI) în contextul crizei sanitare generate de pandemia Covid-19, darşi despre modernizarea activităţii acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Conturi a transmis, miercuri, un comunicat de presă, prin care a anunţat că Mihai Busuioc a participat, în perioada 14 – 15 martie 2022, la Paris, la Conferinţa internaţională „Viitorul Europei după criza sanitară”, organizată de Curtea de Conturi a Franţei, în marja Preşedinţiei Franceze a Uniunii Europene.
 
“Discuţiile au vizat identificarea măsurilor care urmează să fie implementate la nivelul instituţiilor supreme de audit (SAI) în contextul crizei sanitare generate de pandemia Covid-19, consolidarea dimensiunii europene a SAI-urilor şi modernizarea activităţii acestora. Astfel, au fost dezbătute aspecte privind monitorizarea eficacităţii şi eficienţei acţiunii publice în timpul pandemiei, respectiv verificarea regularităţii cheltuielilor publice”, se arată în comunicatul Curţii de Conturi. 
 
Astfel, preşedintele Mihai Busuioc a avut o întrevedere cu Prim-Preşedintele Curţii de Conturi a Franţei, Pierre Moscovici, iar cei doi oficiali au agreat consolidarea colaborării în materia auditului public extern prin iniţierea unui Memorandum de înţelegere.
 
“Lucrările din aceste zile au abordat principalele preocupări cu care se confruntă instituţiile supreme de audit din statele europene, în special în ceea ce priveşte contextul sanitar şi de securitate pe care îl traversăm. Apreciez deschiderea Curţii de Conturi a Franţei în ceea ce priveşte întărirea cooperării dintre instituţiile noastre pentru a putea răspunde provocărilor din domeniul auditului şi al cooperării internaţionale a SAI”, a declarat Mihai Busuioc. 
 
Potrivit surse citate, o secţiune a conferinţei a fost dedicată unui forum deschis societăţii civile, desfăşurat la Universitatea Sorbona din Paris, în cadrul căruia au fost abordate teme privind reforma cadrului european al finanţelor publice, Europa socială şi sanitară, relansarea suveranităţii economice, industriale şi digitale a Uniunii Europene şi Europa verde.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.