Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene a anunţat că a semnat joi contractul pentru achiziţia a 21 de autobuze electrice, cu fonduri europene, prin Programului Operaţional Regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am semnat contractul de furnizare autobuze_electrice şi staţii de încărcare cu reprezentanţii S.C. BMC TRUCK&BUS S.A., în cadrul proiectului „Achiziţie mijloace de transport public - autobuze electrice 10 m deal, Iaşi, CJ Neamţ, Tg. Mureş“, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Procedura de achiziţie a fost derulată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de lider de parteneriat. Din proiect mai fac parte municipiile Iaşi, Târgu Mureş şi Tulcea. Vizăm prin acest proiect modernizarea transportului public de călători, urmărind asigurarea în municipiul Piatra Neamţ a unui #transport_ecologic la standarde europene”, a scris Ionel Arsene, joi pe Facebook.
 
El a mai spus că „pentru judeţul Neamţ vor fi achiziţionate 21 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă”.
 
„Valoarea contractului de furnizare este de 49.230.291,67 lei cu T.V.A. Cele 21 de autobuze vor fi livrate etapizat, până la sfârşitul anului 2023. Ele vor circula pe raza municipiului Piatra Neamţ, conform Programului de transport public din oraş. Autobuzele vor fi de tip nearticulat, cu podea integral coborâtă, asigurând astfel facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă”, a completat Arsene.
 
Acesta a adăugat că reprezentanţii Consiliului Judeţean derulează încă un proiect, cu finanţare europeană, de peste 70 milioane lei pentru transportul ecologic în municipiul reşedinţă de judeţ şi în comunele învecinate.
 
„În acelasi timp, Consiliul Judeţean derulează un alt proiect, tot cu finanţare europeană, în valoare de peste 70 de milioane de lei, tot pentru transportul ecologic în municipiul reşedinţă de judeţ şi în comunele învecinate. Astfel, vom achiziţiona încă 20 de autobuze electrice şi vom moderniza garajul SC Troleibuzul S.A., conform standardelor europene. Îmi doresc foarte mult să avem o infrastructură modernă în judeţ. Dacă în ultimii 5 ani, în toate comunele am reuşit să punem la punct cele mai multe dintre drumuri, la Piatra-Neamţ reuşim să introducem un transport ecologic de nivel european”, a conchis Ionel Arsene.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.