Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cosmin Vasile a anunţat că a participat, miercuri, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de „Extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova”. Proiectul este finanţat din fonduri europene în valoare de peste 280,5 milioane de lei, fără TVA, şi o cofinanţare asigurată de Consiliul Judeţean Dolj, a adăugat social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Realizarea noului terminal al Aeroportului Internaţional Craiova intră în linie dreaptă. Megaproiectul Consiliului Judeţean Dolj şi al Aeroportului Internaţional Craiova a intrat, de astăzi, într-o nouă etapă. În această dimineaţă, am participat la evenimentul organizat pentru semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de «Extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova». Asocierea de firme care a câştigat licitaţia are la dispoziţie 25 de luni pentru a duce proiectul la bun sfârşit”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD. 
 
Potrivit sursei citate, va fi construit un terminal nou de pasageri şi toată infrastructura necesară funcţionării la standarde înalte.
 
„Va fi amenajată suprafaţa pistei şi a căii de rulare, se vor asigura suprafeţele de protecţie impuse de lege şi se vor construi drumuri rutiere tehnologice şi de acces, gard perimetral, puncte de acces şi de control, precum şi o parcare care să deservească aeroportul. Odată finalizată această extindere, Aeroportul Internaţional Craiova va putea să proceseze până la 2 milioane de pasageri pe an”, mai indică sursa menţionată.
 
Proiectul este finanţat din fonduri europene în valoare de peste 280,5 milioane de lei, fără TVA, şi o cofinanţare asigurată de Consiliul Judeţean Dolj.
 
„Valoarea totală a proiectului este de aproape 480 de milioane de lei, inclusiv TVA. Aeroportul Internaţional Craiova este primul dintre aeroporturile din ţară care au accesat fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, iar proiectul pentru care s-a obţinut finanţarea este cea mai mare investiţie implementată de Consiliul Judeţean Dolj şi Aeroportul Internaţional Craiova”, conchide sursa amintită.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.