Preşedintele american Joe Biden a promulgat, joi, programul de stimulare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, comemorând împlinirea unui an de la intrarea Statelor Unite în carantină din cauza pandemiei de coronavirus cu măsuri de susţinere a americanilor şi a economiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Reprezentanţilor, în care democraţii sunt majoritari, şi-a dat miercuri aprobarea finală pentru acest program, oferind preşedintelui democrat o victorie majoră în primele luni ale mandatului său.

”Această lege istorică are rolul refacerii coloanei vertebrale a acestei ţări”, a afirmat Biden înainte să semneze proiectul.

Ulterior semnării, Biden a susţinut un discurs pentru a marca împlinirea unui an de la intrarea în carantină, a cere vigilenţă în timpul pandemiei şi a oferi speranţă în condiţiile creşterii numărului de persoane vaccinate.

Iniţial, ceremonia de semnare a proiectului de către Biden era programată să aibă loc vineri, dar şeful de personal al Casei Albe, Ron Klain, a spus că aceasta a fost devansată deoarece programul a ajuns la Casa Albă miercuri noaptea.

”Dorim să ne mişcăm cât mai repede. O celebrare cu liderii Congresului va avea loc vineri”, a anunţat Klain pe Twitter.

Programul alocă 400 de miliarde de dolari pentru plăţi directe în valoare de 1.400 de dolari destinate majorităţii americanilor, 350 de miliarde de dolari destinate ajutoarelor pentru state şi autorităţile locale, o extindere a creditelor fiscale pentru copii şi majorarea finanţării pentru distribuirea vaccinurilor împotriva Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.