Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că instituţia pe care o conduce a rămas în urmă în privinţa valorificării bunurilor sechestrate şi a precizat că îşi doreşte realizarea unei platforme unde vânzarea acestor bunuri să fie făcută în sistem online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că probabil din cauza pandemiei a fost greu de făcut licitaţii pentru valorificarea bunurilor sechestrate. 
“Am observat că partea de valorificare a bunurilor sechestrate, terenuri, imobile, bunuri mobile a rămas mult în urmă. Cred că din cauza pandemiei a fost greu să faci licitaţii, probabil, să aduci oameni într-o sală când trebuia să respecţi nişte măsuri de protecţie sanitară. Trebuie să începem să revalorificăm şi recuperăm banii de la cei care nu şi-au achitat şi cărora li s-au pus nişte sechestre, se face rapid evaluarea, să le scoată la licitaţie. Nişte licitaţii transparente. Am rămas şi pe partea de licitaţii cumva în urmă. Toată lumea face licitaţii în sistem online, poţi să cumperi platforme moderne de vânzări, noi mergem pe aceeaşi chestie, să publici într-un ziar local, într-un ziar naţional, pe site, să depui 10 la sută”, a explicat preşedintele ANAF. 
El propune realizarea unei platforme prin care aceste licitaţii să se facă online. 
“Trebuie să gândim o platformă în care licitaţiile, vânzarea acestor bunuri sechestrate, să fie făcută în sistem online.  Cum îmi doresc eu să arate un asemenea aspect? Mi-aş dori ca cineva care vrea să cumpere un teren să intre pe site ul ANAF-ul, să se ducă undeva la o pagină şi să găsească toate terenurile care sunt sechestrate, evaluate de către ANAF şi la preţul de evaluare. Cei care vor să cumpere o locuinţă sau un spaţiu comercial, la fel, să găsească pus totul transparent, tot ce există la ora actuală sechestrat şi evaluat de către ANAF. Şi în acelaşi timp să începem să facem procedurile de valorificare în sistem online aşa cum se valorifică peste tot în lume diverse produse. Trebuie să ne modernizăm şi noi şi vom face acest lucru”, a transmis Lucian Ovidiu Heiuş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.