Premierul Dacian Cioloş, aflat în vizită oficială în Germania, s-a întâlnit, sâmbătă, cu reprezentanţii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, cu care a discutat despre planurile de dezvoltare a investiţiilor pe care Premium Aerotec le are în vedere la fabrica de producţie şi asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, judeţul Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fiecare avion comercial nou are încorporate componente produse de Premium Aerotech la Braşov. Este o investiţie pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun”, a spus premierul Dacian Cioloş.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, din delegaţia guvernamentală condusă de premier au făcut parte şi Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al acestuia, Manuel Costescu, secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului şi Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Premierul Dacian Cioloş face, sâmbătă şi duminică, o vizită oficială în Germania, unde va participa la întâlnirea şasilor de pretutideni, care are loc în fiecare an, de Rusalii, la Dinkelsbühl.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, prezenţi în România din anul 2010. Compania şi-a extins activitatea şi capacitatea de producţie în ultimii ani, în 2015 Premium Aerotec investind 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeţei de producţie şi modernizarea echipamentelor şi prognozând, pentru acest an, o creştere a cifrei de afaceri de 10%.

În România, în 2014 cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creştere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numărul angajaţilor din sector a fost de 3.200.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.