Portofoliul Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a crescut cu 12% la finalul anului trecut, la 2 miliarde de euro, a anunţat vineri banca, precizând că s-a angajat să aloce un total de 624 milioane euro pentru noi proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a ţinut vineri cea de-a 23-a reuniune anuală, desfăşurată în cadrul unei sesiuni online.

"Sub preşedinţia Republicii Armenia, Consiliul a analizat şi aprobat situaţiile financiare ale Băncii pentru anul 2020. Consiliul de administraţie a aprobat 22 de operaţiuni noi în valoare totală de 771 milioane euro în 2020. De asemenea, Banca s-a angajat să aloce un total de 624 milioane euro pentru noi proiecte. În ciuda condiţiilor dificile provocate de pandemie, Banca şi-a menţinut atât creşterea, cât şi calitatea portofoliului. Pe parcursul anului, BSTDB şi-a concentrat activităţile pe sprijinirea IMM-urilor şi a altor firme pentru a face faţă crizei pandemiei, punând accentul pe acordarea de  împrumuturi pe termen scurt şi sprijin pentru capitalul de lucru clienţilor existenţi. Portofoliul BSTDB a depăşit 2 miliarde de euro la sfârşitul anului, marcând o creştere de 12% faţă de rezultatele din 2019. Banca şi-a menţinut profitabilitatea pentru al şaisprezecelea an consecutiv, cu un profit net de 14,2 milioane euro", anunţă banca.

Consiliul Guvernatorilor l-a numit preşedinte al Consiliului pe guvernatorul pentru Republica Azerbaidjan. Guvernatorii Republicii Bulgaria şi ai Georgiei au fost aleşi vicepreşedinţi, pentru o perioadă de un an.

Următoarea reuniune anuală a Băncii şi evenimentele asociate vor fi găzduite de Azerbaidjan.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro.

BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.