Producătorul german de automobile de lux Porsche trebuie să recheme 43.000 de automobile electrice Taycan, din cauza unui software defect care duce la oprirea neaşteptată a motorului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rechemarea afectează vehiculele Taycan fabricate şi livrate până în iunie, a precizat compania, adăugând că automobilele vor primi o actualizare software pentru a remedia problema. Modelul Taycan a fost lansat pe piaţă anul trecut.

Directorul Porsche Klaus Rechberger a declarat jurnaliştilor că problema a fost observată la aproximativ 130 de maşini, acesta adăugând că nu se ştie dacă s-au întâmplat accidente din acest motiv.

Taycan, o maşină sport cu patru uşi, cu o autonomie de 450 de kilometri, este încercarea Porsche de a atrage clienţii către vehiculele electrice de ultimă generaţie.

Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, a anunţat că nu va fi posibilă o actualizare software de la distanţă în acest caz, ceea ce înseamnă că proprietarii Taycan vor trebui să ia în calcul o vizită de o oră la un centru de reparaţii local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.