Porsche fabrică o versiune a noului automobil sport electric Taycan la care nu foloseşte piele în interior, în încercarea a-şi îmbunătăţi imaginea, în timp ce activiştii ecologişti cer boicotarea industriei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luna trecută, un grup de activişti în favoarea climei au distrus 40 de vehicule de lux şi au cerut un boicot al Salonului auto de la Frankfurt care va avea loc n această lună, pentru că celebrează ”sistem de transport depăşit şi care distruge mediul”.

Porsche, parte a grupului Volkswagen, a anunţat miercuri că va investi 6 miliarde de euro până în 2020 pentru a dezvolta vehicule electrice, la prezentarea primului său automobil sport cu emisii zero.

”Cu Taycan, Porsche oferă pentru prima oară un interior fără piele. Interioarele realizate din materiale reciclate inovatoare scot în evidenţă conceptul sustenabil al automobilului sport electric”, potrivit Porsche.

Taycan are o autonomie de 450 de kilometri, acesta fiind primul vehicul electric fabricat de un constructor auto german capabil să rivalizeze Tesla în privinţa autonomiei operaţionale.

Datorită unui sistem de 800 de volţi, automobilul este capabil să aibă o autonomie mai mare cu 100 de kilometri, cu ajutorul unei baterii care se încarcă în cinci minute, potrivit Porsche.

Porsche Taycan Turbo S are un preţ de 185.456 de euro, sau de 138.826 de lire sterline. Primele livrări către clienţi urmează să aibă loc din ianuarie 2020.

Alţi producători de automobile sport dezvoltă la rândul lor modele electrice. Ferrari a anunţat luna trecută că speră să lanseze un model integral electric undeva după 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.