Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Siemens Energy, că această companie este interesată să investească în România. "Au deschis un hub regional de servicii în domeniul energiei, IT şi cyber security. În prezent sunt deja angajate 100 de persoane, urmând să fie create alte 1.200 noi locuri de muncă", a explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Veşti bune pentru România şi de la Berlin. După reuniunea P-TECC, de la Praga, în seara asta am avut o întâlnire de lucru cu Ariel Porat, directorul pe zona Europa al companiei Siemens Energy, care a transmis că sunt interesaţi să investească în ţara noastră. Au deschis un HUB regional de servicii în domeniul energiei, IT şi cyber security. În prezent sunt deja angajate 100 de persoane, urmând să fie create alte 1.200 noi locuri de muncă. De asemenea, vor să se implice în procesul de tranziţie, de la cărbune la gaze naturale, prin investiţii în producţia de hidrogen, în stocaj şi în dezvoltarea sistemului energetic. Le-am transmis că România susţine proiectele de investiţii în energie", a arătat Virgil Popescu, marţiseară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că la întâlnire a participat şi Adriana-Loreta Stănescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Germania.

Popescu a adăugat că miercuri va participa la conferinţa Berlin Energy Transition Dialogue, unde va avea întâlniri bilaterale cu ministrul azer al Energiei Parviz Shahbazov şi cu Oliver Krischer, secretar de stat în Ministerul federal al Economiei şi Protecţiei Climei - Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.