Polonia a semnat un acord pentru a cumpăra lansatoare de grenade antitanc de la compania Saab din Suedia, într-o tranzacţie în valoare de aproximativ 6,5 miliarde de zloţi (1,63 miliarde de dolari), a declarat luni ministrul polonez al Apărării Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, Polonia cheltuie aproximativ 4% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare, încercând să-şi consolideze forţele armate în faţa invaziei Rusiei în Ucraina.

”Forţele armate ale Poloniei vor... (obţine) lansatoare de grenade antitanc produse în Suedia, iar noi alocam aproximativ 6,5 miliarde de zloţi pentru asta”, a declarat Kosiniak-Kamysz într-o conferinţă de presă, adăugând că arma a fost eficientă în Ucraina.

Acordul se referă la lansatorul de grenade Carl-Gustaf M4, care este destinat să combată toate tipurile de vehicule de luptă moderne.

Kosiniak-Kamysz a spus că Polonia va primi câteva mii de lansatoare de grenade şi câteva sute de mii de cartuşe de muniţie, precum şi infrastructura necesară, antrenamentul şi alte elemente necesare utilizării armei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.