Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Calafat, Giurgiu şi Vama Veche, precum şi din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unor controale efectuate la graniţa cu Bulgaria, 16.573 articole constând în smart watch-uri, articole vestimentare, încălţăminte, marochinărie şi parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.Valoarea de piaţă a bunurilor depăşeşte 6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 01.08.2023, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni români, care conduceau două ansambluri rutiere înmatriculate în România şi transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noştri au descoperit, în compartimentele de marfă, mai multe colete  în care se aflau ambalate 8.682 articole vestimentare, încălţăminte şi marochinărie, inscripţionate cu diverse mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, în aceeaşi zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean turc, în vârstă de 41 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, rulouri textile din Turcia către Polonia.

După verificări, s-au găsut, în interiorul semiremorcii, ascunşi prin metoda capac, mai mulţi saci ce conţineau articole vestimentare inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, despre care exista suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute.

”În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că cele 7.146 de bunuri descoperite aparţin şoferului. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele menţionate”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, Garda de Coastă a verificat un container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.

”În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, arată sursa citată.

La Vama Veche s-au găsit, de asemenea, 95 articole vestimentare şi 150 de parfumuri, într-un autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România.

”Întrucât şoferii mijloacelor de transport nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate, produsele din cele patru cazuri, în valoare totală de 6.234.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.