Podul de la Mărăcineni, judeţul Buzău, care leagă Muntenia de Moldova, se va închide pe un sens de mers, de la sfârşitul acestei luni, întrucât vor începe lucrările de reabilitare a obiectivului, restricţiile urmând să fie valabile pentru opt luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la sfârşitul lunii august vor începe lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, iar sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni.

Conform aceloraşi reprezentanţi, licitaţia pentru desemnarea constructorului se desfăşoară fără probleme, iar pînă în prezent nu a fost înregistrată nicio contestaţie.

"În data de 20 iulie s-au deschis ofertele pentru podul de la Mărăcineni. În acest moment, ne aflăm în faza de evaluare, care are ca termen limită 15 august. Trebuie să precizăm că a fost depusă o singură ofertă pentru acest proiect. După semnarea contractului se va da ordinul de începere a lucrărilor, iar acestea vor dura opt luni de zile. Ştiu că este un singur ofertant, nimeni nu poate împiedica pe cineva să depună contestaţii, dar nu văd de ce ar fi trei contestaţii, din moment ce există o singură ofertă. În perioada de licitaţie au fost solicitări de clarificare, dar care nu sunt sinonime cu contestaţiile", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, pentru un post local de televiziune.

Lucrările programate să înceapă la sfârşitul acestei luni se vor întinde pe o perioadă de opt luni. În acest timp, întregul trafic va fi preluat de podul ce asigură în prezent circulaţia maşinilor ce merg pe sensul dinspre Buzău spre Râmnicu Sărat. În toată această perioadă vor fi refăcute structurile metalice şi se vor asigura stâlpii de beton, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5 milioane de lei.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932 de trupele germane. Întreţinut conform indicaţiilor constructorilor, obiectivul a fost menţinut în bună stare până în 2005, când a fost avariat de inundaţii. Atunci, obiectivul a fost înshis din luna mai până în octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.