Preşedintele executiv al PMP Petru Movilă a cerut premierului Nicolae Ciucă să transmită românilor şi mediului de afaceri, cât mai curând, ce preţ vor plăti la iarnă pentru gaze naturale şi energie electrică. El a adăugat că Executivul a decis să aplice propunerea PMP şi anume supraimpozitarea profiturilor excepţionale ale companiilor de energie, după ce a realizat că nu are bani pentru compensarea facturilor la energie şi gaze pentru populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După ce şi-a dat seama că nu are bani pentru compensarea facturilor la energie şi gaze pentru populaţie, Guvernul a decis să aplice propunerea PMP -supraimpozitarea profiturilor excepţionale ale companiilor de energie. PMP cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să le spună clar românilor şi mediului de afaceri, în cel mai scurt timp, ce preţ vor plăti la iarnă pentru gaze naturale şi energie electrică”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a PMP.
 
„Este o problemă vitală pentru majoritatea românilor, întrucât cele mai multe familii şi companii nu îşi vor permite plata facturilor în această iarnă. Premierul trebuie să anunţe soluţia identificată pentru sprijinirea românilor, în cel mai scurt timp posibil şi în cel mai transparent mod", a declarat preşedintele executiv al PMP, Petru Movilă, conform sursei citate.
 
Partidul reaminteşte măsurile pe care le-a propus pentru menţinerea facturilor la energie electrică şi gaze la cote suportabile.
 
„- Scăderea fiscalităţii pe energie şi combustibil - scăderea TVA cu 2% şi a accizelor cu 50%; Taxarea profiturilor excepţionale ale companiilor de energie; Compensarea facturilor pentru consumatorii vulnerabili; Susţinerea investiţiilor în producţia românească de gaze şi energie electrică”, conchide sursa menţionată.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.