Totalul obligaţiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi şi penalităţi, în baza facilităţilor acordate de Guvern în luna martie, a urcat la 14,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile, conform Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Începând din martie, soldul sumelor declarate la ANAF dar neachitate a scăzut într-o singură lună, în iunie, când Guvernul a decis chiar pe data de 25 iunie, când facilitatea fiscală expira, să o extindă. Unele firme au decis să nu îşi asume riscuri şi să nu aştepte până în ultima zi, astfel că au plătit, iar soldul amânărilor a coborât cu 1,5 miliarde lei, de la 11,7 miliarde lei în luna mai, la 10,2 miliarde lei. 

În iulie, soldul amânărilor la plată a urcat cu 2,3 miliarde lei, iar în august s-au adăugat 1,9 miliarde lei, conform Profit.ro.

Cel mai recent mesaj al Ministerului Finanţelor este că derulează simulări legat de termenul de 25 octombrie.

Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de pandemia de COVID-19, ca firmele să poată amâna plata obligaţiilor fiscale scadenteîncepând cu data de 21 martie 2020 fără riscul de executări/popriri din partea ANAF şi fără să acumuleze dobânzi şi penalităţi. Termenul iniţial a fost 25 iunie, dar a fost extins de Guvern până la 25 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.