Platforma FinTech CAPEX.com anunţă fuziunea cu NAGA Group. Octavian Pătraşcu, fondatorul CAPEX.com, urmează să investească peste 9 milioane de dolari în companie printr-o obligaţiune convertibilă, devenind CEO al noului grup. El va pregăti fuziunea strategică între CAPEX.com şi NAGA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Startup-ul CAPEX.com, fondat in Romania de antreprenorul Octavian Patraşcu anunţă că a convenit condiţiile de fuziune cu NAGA GROUP (XETRA: N4G, ISIN: DE000A161NR7), cunoscută pentru SuperApp-ul Financiar All-in-One NAGA, prin intermediul unei majorări de capital fără numerar. Cei mai cunoscuţi acţionari din cadrul NAGA sunt Fosun Group si Apeiron Group.

”CAPEX.com este o platformă FinTech reglementată la nivel global, în creştere rapidă (80% CAGR în ultimii trei ani), cu licenţă Europeană şi în Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi). CAPEX.com are o bază de peste 60 de mii de utilizatori activi în 2023 şi creşte în medie cu peste 15.000 de utilizatori lunar. Compania a strâns până acum 31 de milioane USD în multiple runde de finanţare, iar veniturile sale s-au dezvoltat rapid în ultimii trei ani, de la 26 de milioane USD în 2021 la aproximativ 40 milioane USD în 2023”, conform unui comunicat.

CAPEX.com operează cu mai mult de cinci licenţe, inclusiv licenţa ADGM FSRA din Abu-Dhabi. Compania îl are ca CEO pe fondatorul Octavian Pătraşcu, fost acţionar cheie care a condus creşterea brokerului  markets.com (2010-2015), ce aduce experienţa unui mandat care a culminat cu vânzarea companiei cu 550 milioane USD către Playtech. 

Grupul celor două entităţi va opera 8 licenţe la nivel global, iar în 2023 veniturile combinate se estimează că vor fi în jur de 90 milioane USD, cu un EBITDA de 6,5 milioane USD.

”Volumul anual de tranzacţionare comun în 2023 este de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar platformele combinate vor găzdui 1,5 milioane de utilizatori din peste 100 de ţări, număr care se aşteaptă să crească la 5 milioane de utilizatori până în 2025. Cu licenţele sale comune, NAGA şi CAPEX.com pot opera în peste 50 de ţări, inclusiv în regiunea MENA, una cu o creştere rapidă, unde NAGA urmează să lanseze tehnologia inovatoare de social-trading. Tehnologia proprietară a NAGA va fi disponibilă şi clienţilor existenţi ai CAPEX.com, oferind servicii de social-trading, transferuri şi plăţi, precum şi tranzacţionare spot Crypto, crescând astfel valoarea clienţilor platformei şi generând profituri suplimentare. În ansamblu, este de aşteptat ca fuziunea să genereze economii de până la 10 milioane USD în cheltuieli de exploatare anuale, cum ar fi cheltuielile generale de reglementare, numărul de angajaţi, tehnologie şi COGS. Eforturile comune de marketing vor duce la o eficienţă mai mare a campaniilor, o îmbunătăţire semnificativă a costului de achiziţie, precum şi o reputaţie crescută a celor două branduri. Într-o combinaţie de injecţie directă de numerar şi aportul a 100% din acţiunile CAPEX.com către NAGA, noul investitor va deveni acţionar majoritar al entităţii combinate, care va păstra numele de marcă NAGA. Octavian Pătrăşcu, un antreprenor experimentat, cu un istoric impresionant în industria Fintech şi neo-brokeraj, urmează să devină noul CEO al grupului.”, anunţă reprezentanţi Capex.com.

„Sunt cu adevărat încântat de această fuziune, deoarece în  piaţa de astăzi, consolidarea ne poate ajuta să ne accelerăm creşterea şi atingerea obiectivelor propuse, ne oferă anvergura necesară pentru inovaţie. NAGA şi CAPEX.com au o multitudine de sinergii, de aceea investesc cu încredere fonduri proprii în această tranzacţie. Am convingerea că ne putem atinge obiectivele şi accept cu încredere această nouă provocare, de a stabili un nou punct de referinţă în industrie”, a declarat  Octavian Pătrăşcu, viitorul CEO.

Michael Milonas, actualul CEO al NAGA, a adăugat: „Sunt deosebit de mulţumit de această fuziune, deoarece va genera plus-valoare sub conducerea lui Octavian şi devine piatra de temelie a succesului viitor al NAGA, bazat pe trei piloni fundamentali. În primul rând, sinergiile de costuri şi venituri, care vor duce imediat la un impact pozitiv EBITA. În ceea ce priveşte sinergiile strategice, entitatea combinată va avea o amprentă mult mai mare în ceea ce priveşte utilizatorii, licenţele şi tehnologia, ceea ce va duce la extinderea afacerii atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung. Nu în ultimul rând, managementul comun este convins de o puternică integrare a culturii si valorilor. Acesta este fundamentul unei potriviri perfecte şi sunt încântat de ceea ce ne rezervă viitorul pentru NAGA."

Este de aşteptat ca fuziunea să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2024 şi este supusă aprobărilor Autorităţilor de Reglementare şi îndeplinirii condiţiilor de finalizare a tranzacţiei, în primul rând transferul controlului, care este preconizat într-un interval de timp de 3 până la 6 luni. Părţile s-au angajat să urmărească listarea pe NASDAQ, aşa cum a fost anunţat la sfârşitul anului 2021, listare care a fost amânată din cauza condiţiilor nefavorabile de piaţă.

Interesul potenţial pentru subscriere va fi analizat în lunile următoare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.