Românii şi-au rezervat vacanţe la munte sau city break-uri în marile oraşe ale ţării, pentru mini-vacanţa de 8 martie, iar cei mai mulţi vor porni în weekendul acesta către staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov, arată platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro. Spre deosebire de perioada pre-pandemică, când turiştii îşi doreau să exploreze vecinătăţile hotelurilor, acum aceştia îşi doresc să rămână în hotel şi aleg proprietăţi cu cât mai multe activităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Românii se pregătesc pentru sărbătorile începutului de primăvară cu vacanţe rezervate la munte sau city break-uri în marile oraşe ale ţării. Ziua Internaţională a Femeii este un prilej bun pentru câteva zile de relaxare, iar conform datelor înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro cei mai mulţi români vor porni weekendul acesta către staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov. Costul mediu al unei vacanţe de 8 martie începe de la 634 lei/2 persoane/2 nopţi", arată compania.

Conform solicitărilor primite de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiştii români sunt dispuşi să plătească între 600 şi 1.200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minim 2 nopţi în perioada 6 – 8 martie, 2021.

Cele mai multe rezervări au fost făcute de cupluri, iar din toate rezervările înregistrate 42% au ca destinaţie staţiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmat de Braşov. Următorul tip de vacanţă solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turişti au optat pentru sejururi petrecute în marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. 19% dintre vacanţele rezervate în această perioadă se vor desfăşura în staţiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix şi Vatra Dornei.

"Atenţia turiştilor românilor se îndreaptă către unităţile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanţele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile şi case de vacanţe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unităţi de cazare, datorită localizării lor în zone liniştite, aproape de natură şi pentru numărul mic de turişti care pot fi găzduiţi", spun reprezentanţii companiei.

33% dintre toate vacanţele înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro au fost rezervate la hoteluri.

"Spre deosebire de perioada pre-pandemică, când turiştii îşi doreau să exploreze vecinătăţile hotelurilor, acum aceştia îşi doresc să rămână în hotel şi aleg proprietăţi cu cât mai multe activităţi. Piscina interioară, ciubărul cu apă fierbinte sau zona SPA (dacă judeţele unde se află pensiunile permit operarea piscinelor hotelurilor) sunt acum printre cele mai căutate activităţi disponibile pentru turişti", adaugă ei.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 6.700 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.