Planurile pentru efectuarea de studii seismice în vedere prospectării petrolului în regiune protejată Arctic National Wildlife Refuge din Statele Unite sunt blocate din cauza lipsei de protecţie pentru urşii polari, a anunţat Departamentul de Interne, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaktovik Inupiat Corp (KIC), compania care a solicitat permisiunea de a efectua cercetarea, nu a reuşit să efectueze activităţile necesare pentru a identifica locurile de adăpost ale urşilor din regiunea unde urmau să aibă loc activităţile, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Interne, Melissa Schwartz.

Renunţarea probabilă la planul de studii seismice este cea mai recentă piedică în calea ambiţiei din ultimele decenii de a transforma refugiul arctic într-o frontieră producătoare de petrol.

Producţia de petrol din Alaska a scăzut de la sfârşitul anilor 1980, când statul producea mai mult de 2 milioane de barili de brut pe zi. În prezent, producţia sa de ţiţei este de aproximativ 500 de barili pe zi.

Fostul preşedinte Donald Trump a adoptat în 2017 o legislaţie fiscală care ar fi permis forajele în regiunea artică protejată, iar guvernul federal a organizat o vânzare de licenţe în ultimele zile ale preşedinţiei acestuia.

Identificarea locurilor de adăpost ale urşilor era necesară pentru ca agenţia federală Fish and Wildlife să acorde companiei permisiunea de a efectua operaţiuni seismice în apropierea urşilor polari, a spus Schwartz.

Compania a fost informată astăzi că cererea sa nu mai poate fi activată”, a spus purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Joe Biden şi secretarul de interne desemnat Deb Haaland se opun exploatărilor petroliere în regiunea protejată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.