Avocatul Gheorghe Piperea,administratorul judiciar al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a declarat joi pentru News.ro că urmează să aibă loc disponibilizări în cadrul regiei în rândul personalului excedentar şi a acelora care ”cară mapa”, însă suţine că aceste concedieri nu au legătură cu planul de reorganizare pregătit de administratorului judiciar şi care ar urma să fie implementat din noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Disponibilizările dacă se fac, se fac încă de acum. Şi disponibilizările se fac acolo unde situaţii de posturi excedentare, se fac cu acordul sindicatului. Nu se intră în salariaţii care sunt absolut necesari. Sunt disponibilizări acolo unde aceia care mapa, unde nu au ce căuta”, a afirmat Piperea, pentru News.ro.

Piperea a refuzat să spună despre câte persoane ar putea fi vorba, dar a precizat că ”nu va fi o concediere colectivă”.

RADET are în prezent 3.500 de angajaţi şi a intrat în insolvenţă anul trecut.

”Disponibilizările nu se fac aşa, pentru că se intră în insolvenţă, ci doar pentru a se reduce costurile”, a spus Piperea. 

Administratorul judiciar a dat asigurări că falimentul regiei a fost evitat pentru moment.

”Avem un plan de reorganizare în pregătire, avem o insolvenţă care se derulează şi se derulează cu nişte rezultate notabile, unul dintre aceste rezultate este faptul că s-au plătit acele sume care reprezintă consumul de gaze pe sezonul rece 2016-2017 în avans”, a mai spus Piperea.

El susţine că RADET va intra în faliment doar dacă planul de reorganizare va eşua.

În prezent,  563.300 gospodării, 8.500 blocuri de locuinţe şi mai mult de 1,2 milioane de persoane se încălzesc cu apă caldă şi căldură de la Elcen şi RADET.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.